Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Lierweg 14 in Molenhoek 6584 DC

Lierweg 14

6584 DC Molenhoek
Koopsom € 220.000,- k.k.
024-3581284

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Unieke kavel op landgoed te koop

Aan de Lierweg, tussen Malden en Molenhoek, wordt Landgoed De Lage Lier ontwikkeld met daarop veel ruimte voor de natuur en in totaal 8 woningen. De initiatiefnemers kenden elkaar op voorhand niet, maar zijn verbonden in hun wens om gezamenlijk een...
Lees meer
Route van naar Lierweg 14, 6584 DC Molenhoek

Omschrijving

Unieke kavel op landgoed te koop

Aan de Lierweg, tussen Malden en Molenhoek, wordt Landgoed De Lage Lier ontwikkeld met daarop veel ruimte voor de natuur en in totaal 8 woningen. De initiatiefnemers kenden elkaar op voorhand niet, maar zijn verbonden in hun wens om gezamenlijk een voormalige zandafgraving met skihelling van 14 ha terug te geven aan de natuur en open te stellen voor bezoekers. De oprichters zijn divers als mens, van verschillende generaties, met allemaal hun eigen talenten.

Te koop wordt aangeboden een hoek-kavel van maar liefst 1.000 m2 met een weids uitzicht over het landgoed.

Als eigenaar van de grond participeert u in de stichting, de vereniging van eigenaars en de reeds ontwikkelde bouwplannen. Doordat de invulling van het ontwerp van de woningen nog niet definitief is heeft u als koper nog inspraak in de indeling van de te realiseren woning. De buitengevels en lijnverdeling zoals die zijn getekend door architect Vincenth Schreurs liggen wel al vast. Door de verschillende bouwhoogten en afmetingen van de woningen krijgt het gehele gebouw een speels karakter dat opgaat in de omgeving. De vergunningen zijn reeds afgegeven.

De 8 woningen zijn verdeeld over twee blokken van drie en twee vrijstaande woningen, allen gelegen om een gezamenlijke openbare binnenruimte.

Een meanderende haag markeert de grens tussen privé en natuurgebied, evenals een ha-ha (een greppel waar het vee niet over heen kan).

De stichting heeft als doelstelling te zorgen voor natuur en landschap, het milieu en elkaar. Dat zal zich uiten door op het landgoed energiezuinige woningen te bewonen, fruit en groente te telen, gezamenlijk het landgoed in te richten, te onderhouden en te beheren en op het gebied van educatie informatie te verstrekken aan bezoekers en excursies te organiseren. Ieder lid van de stichting zal naar verwachting 1 dagdeel per maand (seizoensgebonden) bijdragen aan het gemeenschappelijk onderhoud. De maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaars die hiermee de gemeenschappelijke ruimten onderhoudt bedraagt € 50,-- per maand. De kosten voor de planontwikkelingskosten alsmede die voor de bouw van de woning zijn niet in de prijs van het kavel inbegrepen.

Het landgoed valt onder de Natuurschoonwet 1928 waarbij iedere 6 jaar door de overheid de voortgang van het gedetailleerde natuurontwikkelingsplan wordt gecontroleerd.

Op het landgoed zal het hele jaar rond de natuur te beleven zijn voor de bewoners en hun bezoekers. Zo zullen er een vleermuiskelder, een broedwal voor de oeverzwaluw, een heidegebied, een amfibieën poel, een waterpoel, een foerageergebied voor de das en begrazingsgebieden voor jong vee worden aangelegd.

Mooie impressies over het landgoed kunt u vinden op www.landgoeddelagelier.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Koopsom € 220.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Ligging Vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1000 m² Kadasteroppervlakte 1000 m² Aantal woonlagen 0 woonlaag Kadaster: A 7003 Mook en Middelaar Oppervlakte 1000 m²
Route van naar Lierweg 14, 6584 DC Molenhoek

Doorsturen


Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Neem contact met ons op


Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.